美国

przedstawiciele zortraxbiorąudziałw jednej znajważniejszychkonferencjipoświęconychnajnowszy badaniom w bran im wbranżylotniczeIEEE航空航天会议2022。Wydarzenie Odbywasięw dniach 05.03-12.03.2022 W Big Sky W Stanie Montana(美国)。Zortrax S.A.2022世界杯小组赛程表时间Pierwszy z nich 09.03 przedstawi wyniki prac inżynierów Zortrax nad drukiem kompozytowym w podwójnej ekstruzji opisane w artykule naukowym, który pomyślnie przeszedł proces peer review, dzięki czemu może być zaprezentowany na tym ważnym sympozjum.

Sektor kosmiczny stanowi jeden z głównych filarów rozwoju Zortrax S.A. Wartość światowego przemysłu kosmicznego jak i jego znaczenie w ujęciu druku 3D w ostatnich latach konsekwentnie rosną*.Zortrax OD 2019 RokuWspółpracujeZesą,RozwijającTechnologięKompozytowegoDruku 3d NaPrzemysłowejdrukarceDrukarce 3D Zortrax Endureal。Inżynierowie Zortrax, w ramach wspólnego projektu z Europejską Agencją Kosmiczną, jako pierwsi opracowali technologię druku 3D komponentów z wbudowanymi obwodami elektrycznymi i ścieżkami przesyłania danych przy użyciu dwóch mieszanek filamentu PEEK: Z-PEEK, oferowanego przez Zortrax komercyjnie, oraz przewodzącej prąd mieszanki PEEK dostarczonej przez欧洲jskąAgencjęKosmiczną。

Gdy udało nam się osiągnąć opcję naprzemiennego druku 3D przy użyciu dwóch mieszanek PEEK na naszej drukarce 3D Zortrax Endureal, zespół RnD skupił się na doskonaleniu tej przełomowej technologii.poniewaêwydrukowany我们współpracyzesą面板ze zintegrowanym obwodem elektrycznymbędzietestowany napokładziesatelity satelity satelity wisa woodsat woodsat juiosne tej tej wiosny,musieliśmusieliśmyodpowiednio przygotowaio przygotowaic wydruki dodruki do do kosmos。PróbkiZostałyPoddaneszczegółowymadaniom,Któreprzeszłypozytywnie,dziękiczemu czemu udowodniliimmy,e opracowana opracowana opracowana opracowana opracowana wraz z ecourpor” - -Rnd W Zortrax S.A负责人MówiMichałSiemaszko

wynikibadańitestówinżynierowiezortrax opisali w artykule naukowym pt。“2022世界杯小组赛程表时间具有功率和数据传输功能的3D打印Cubesat零件具有两种窥视的混合物”。ArtykułPozytywnieprzeszedłtzw。“同行评审”,Czyli Proces Oceny Pracy PrzezNiezaleênychRecenzentów。teraz rezultatyosiągnięteprzezzespółZortraxbędąIEEE航空航天会议2022美国。Udział w konferencji pozwoli przedstawić kamienie milowe osiągnięte w projekcie druku kompozytowego, realizowanego przez specjalistów Zortrax i Europejskiej Agencji Kosmicznej, a także nawiązać relacje z najważniejszymi reprezentantami amerykańskiego środowiska przemysłowo-naukowego z branży lotniczej i kosmicznej.

w Big SkyKaêdegoRokupojawiasięokoło700deSegatówz 20krajów,wśródKtórychZnajdująsięprzedstawicielemerykańskieegogogogoprzemysłulotnickolotnicko lotniczego,m.in。波音公司,洛克希德,członkowietakich agencjirządowych,jak nasa czy czy darpa oraz wielu znakomitychinżynierówinaukowców。biorącpoduwagęwydarzeniaoraz prezentowanych na niejdokonańjesteśmyprzekonani,naszaobecnośćpozytywniewpłyniewpłynienapopularyzacjęopracowanego oprracowanego przoprzo nas rozezania。” - -Podsumowuje Jacek Krywko,高级3D打印解决方案的负责人W Zort2022世界杯小组赛程表时间rax S.A.

*wartośćświatowegoprzemysłuKosmicznegoto oferecnie ok。350 MldDolarów,Prognozujesię,Do Roku 2040TawartośćMaWzrosnądobilionaDolarów - do bilionadolarów - bilródło:https://www.morganstanley.com/ideas/ideas/investing-in-space/